Έλενα Λαντζουράκη
Παιδοψυχολόγος

Η Λαντζουράκη Έλενα είναι Ψυχολόγος, κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τη Νομαρχία Αθηνών. Έχει ειδικευθεί στην Συμβουλευτική Ψυχολογία αποκτώντας μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, από το οποίο αποφοίτησε με «Άριστα». Η εργασιακή της εμπειρία αποκτήθηκε σε ποικίλα πλαίσια, όπως στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Περιστερίου, στο ΚΕΔΔΥ, στο Συμβουλευτικό Σταθμό Απεξάρτησης για Αλκοολικούς της κλινικής 18 Άνω και στη Μονάδα Αυτισμού και Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών.
Έχει παρακολουθήσει μεταξύ άλλων διετές σεμινάριο με τίτλο “Ο ψυχισμός του βρέφους και του νηπίου όπως φαίνεται στις συναντήσεις ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπείας” στο Νοσοκομείο Παίδων, εντατικό σεμινάριο στη Συστημική Θεραπεία Οικογένειας και σεμινάριο στη Θεραπεία Gestalt με τον Masa Momotake, καθώς και στην Ειδική Αγωγή και στις Μαθησιακές Δυσκολίες.
Έχει λάβει μέρος σε διεθνή συνέδρια με παρουσιάσεις ερευνών σε θεματικές όπως τα γνωστικά σχήματα, η προσωπικότητα και βίωση θετικών συναισθημάτων, η ψυχική πίεση – ψυχοπαθολογία – αλκοολισμός. Τέλος, στο επιστημονικό περιοδικό Springer έχει δημοσιεύσει άρθρο με θέμα την ψυχολογική πίεση που βιώνουν οι φροντιστές ατόμων με σχιζοφρένεια.
Γνωρίζει άριστα Αγγλικά.

No comments yet.

Leave a reply

Reset all fields